Tijd om een nieuwe website te maken

Tijd om een nieuwe website te maken

Onze eigen maatwerk website was alweer ‘op leeftijd’ en had onderhoud nodig om aan de nieuwste technische eisen te voldoen.

Soms zijn er zoveel structurele aanpassingen nodig dat herbouwen van de site een optie wordt. En als herbouwen een optie is, is een volledig nieuwe site ook een optie. Dat betekent dat je ook een ander platform kunt overwegen. We zijn zelf goed op de hoogte van de mogelijkheden, dus de keuze voor de Websitemachine was gauw gemaakt.

Keuze voor een ‘Website as a Service’

We hebben onze nieuwe site gemaakt met de Websitemachine. Met deze sitebuilder lanceer je een managed website met een volledig CMS. Over de technische kant hoeven we ons met deze site geen zorgen meer te maken en dus houden we tijd over om ons op de optimalisatie van de inhoud te richten. Qua SEO valt er nog genoeg te doen in onze content. Net als de auto van de garagehouder, u begrijpt het wel.

We hebben gekozen voor de indeling ‘Jump’ en het thema ‘City’. De slider uit deze indeling gebruiken we nog niet. We hebben daar nu geen lekkere content voor. Van de basiskleuren uit dit thema zijn bijna alle items met maatwerk aangepast. Je wilt natuurlijk wel je eigen herkenbare merk terugzien op de website. Als merkenmakers weten we hoe belangrijk dat is.

Binnen 3 uur online

Ter illustratie hoe eenvoudig en snel je een website kunt maken met de Websitemachine: binnen 3 uur waren we online. De content hadden we natuurlijk al dus dat was een kwestie van overzetten. Het aanpassen van het thema was ook zo gepiept. De meeste tijd hebben we besteed aan het opschonen van oude content en doorverwijzen van URL's waar niets meer achter zat.
Nu kunnen we op ons gemakje gaan optimaliseren voor zoekmachines en de inhoud opfrissen.

21-02-2021 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl