Nieuwe logo's voor Ontwerpfabriek en CMSfabriek

Nieuwe logo's voor Ontwerpfabriek en CMSfabriek

Strak, fris en herkenbaar. Dat zijn de nieuwe logo's van Ontwerpfabriek en CMSfabriek.

De belangrijkste wijziging is dat de rookpluim uit onze schoorsteen verdwenen is. Uitstoot is niet meer van deze tijd en wij dragen graag ons kleine steentje bij om het klimaatakkoord van Parijs waar te maken. Niet alleen symbolisch maar ook door het gebruik van schone energie in ons fabriekje en door het CO2-neutraal hosten van onze webserver.
De wolken achter het fabriekje zijn echte oud-hollandsche stapelwolken, want een strak blauwe lucht is wel fijn, maar saai om naar te kijken.

Het Dyslexie Font

Over het gebruikte lettertype zijn we nog een 'verklaring' schuldig. We gebruikten het al op de website, in de e-mailings en nu ook in het logo.

Collega grafisch ontwerper Christian Boer heeft dyslexie en hij heeft een lettertype ontworpen om zijn lezende leven te verbeteren. Mensen met dyslexie verwisselen vaak letters met elkaar, spiegelen letters en/of draaien letters. Het probleem is dat letters te veel op elkaar lijken. Mensen met dyslexie hebben daarnaast vaak last van het crowding effect (samensmelten van letters) omdat de letters te dicht op elkaar staan. Ook wordt vaak het begin van een nieuwe zin gemist, waardoor twee zinnen door elkaar worden gelezen.

Dyslexie Font is zo ontworpen dat iedere letter uniek in zijn vorm is. Hierdoor wordt het draaien, spiegelen en verwisselen van letters tegengegaan. Daarnaast is er extra ruimte tussen letters (spatiëring) en tussen woorden (spaties). De hoofdletters van Dyslexie Font zijn dikker aangezet waardoor het begin van een zin niet langer wordt overgeslagen. 

Inmiddels heeft Christian Boer met Dyslexie Font wereldwijd al honderdduizenden mensen met dyslexie kunnen helpen. Het lettertype is eenvoudig te installeren waarna alle teksten op het desbetreffende apparaat én op het internet in Dyslexie Font getoond kunnen worden.

Wij zijn voor het font gevallen, niet alleen vanwege de goede leesbaarheid maar ook omdat het een licht speelse en optimistische uitstraling heeft.

03-04-2017 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl