Ontwerpfabriek Academie #1 - Waarom dit en Have I been pwnd?

Geregeld komen wij op de interwebs interessante stukjes informatie, tools en tips tegen. We hebben besloten die met onze klanten te delen in een onregelmatig verschijnend nieuwsbriefje. Heb je ook interesse, laat het weten, dan zetten we je op de lijst.

Feedback is ook altijd welkom!

Have I been pwnd?

Als eerste onderwerp voor Ontwerpfabriek Academie hebben we ervoor gekozen om een briljant eenvoudige website met je te delen.
In 2012 werd LinkedIn het slachtoffer van een hack waarbij inloggegevens van gebruikers buit werden gemaakt. Twee weken geleden bleek dat er geen 6,5 miljoen accounts getroffen waren, maar 164 miljoen, en dat is slechts een topje van de ijsberg van gelekte accountgegevens.

Op haveibeenpwned.com kan je controleren of jouw e-mailadres voorkomt in een gehackte database.

Wat te doen als je ge-pwnd bent?

  1. Verander je wachtwoord bij het aangegeven account of de vermelde website;
  2. Ga na of je het wachtwoord dat je hebt gebruikt behorend bij het gelekte account ook op andere websites of accounts gebruikt;
  3. Zo ja (foei!), wijzig op die websites of accounts je wachtwoord.

Tip voor een superveilig wachtwoord voor accounts waar je weinig komt: ga bij het kiezen van een wachtwoord als een dronken kat over je toetsenbord. De volgende keer dat je moet inloggen gebruik je de 'wachtwoord-vergeten-optie'.

15-06-2016 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl