Rutger Coucke

"Ontwerpen is geen beroep, het is een state of mind. Bij alles wat ik zie denk ik: Kan dat mooier, leuker, beter, efficiënter?

Tekst is ontwerpen met woorden. Slijpen en schuren aan een zin, tot hij zegt wat je wil uitdrukken, heerlijk!

Tekst en beeld. Niet vreemd dus dat ik hartstochtelijk beeldverhalen maak. Ik zoek daarbij onderwerpen, die veel research nodig hebben. Lekker veel lezen en spitten. www.coucke.nl

In mijn vrije tijd maakte ik me sterk voor de ballonvaart in Nederland. Ik was meer dan 20 jaar bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart Afdeling Ballonvaren. Als ‘alternate delegate' vertegenwoordigde ik als tweede man Nederland op de International Balloon Committee van de FAI. Als internationaal wedstrijd official reis ik de hele wereld rond. Na 22 jaar ben ik dit voorjaar gestopt als hoofdredacteur van ‘Ballonstof', het enige tijdschrift over ballonvaren in Nederland.

Binnen Ontwerpfabriek houd ik mij vooral bezig met tekst en vormgeving."

Zeer beknopt CV
Na de academie voor Beeldende kunst [Vrije Academie, Den Haag, Artibus, Utrecht en Stichting Vredeman de Vries, Leeuwarden] volgde een carrière, die via drukkerijen, grafische studio's, reclamebureau's tenslotte tot een freelance bestaan leidde.
Na 15 jaar Ontwerpfabriek wachtte mijn pensionering. Nu verdeel ik mijn tijd tussen illustreren - vrijwerk zowel als opdrachten – en mijn [klein]kinderen.

Rutger

Maak je website met Websitemachine.nl